Ekvator Çizgisi ( 1000.nci yazı)

Gezerken yakınlarda ekvator çizgisi anıtı varsa gidip göresim gelir. Nedense?  Sonuç olarak ekvator çizgisi insanlar uzak yerlere giderken yollarını daha kolay bulsunlar, kaybolmasınlar diye icat edilmiş sanal bir şey. "Niye sanal bir şeyin betondan yapma anıtına gidesin ki? " diye düşünür, yine de yakında ekvator çizgisi varsa giderim. Uganda, Endonezya, Kenya ve tabi Ekvador'da yaptığım gibi. 
 
Saçma bulur yine yaparım. 
 
Hatta Ekvador'daki ekvator çizgisi ve dolayısıyla anıtı yanlış yerdedir. Kocaman anıt, müze, mağazalar yapıldıktan sonra bir ölçmüşler ki "aa yanlış yere yapmışız, aslında 240 metre ileride yolun karşısında olacakmış" . Ama yine de anıtın yerini değiştirmemişler, gerçek ekvator çizgisinde küçücük bir işaret varken yanlış ekvator çizgisinde kocaman bir anıt var.
 
Doğru yerdeki işaret

Yanlış yerdeki anıt



Bazen böyle olur.

Soyut kavramların anıtlarına varma huyum buraya da sirayet etti ve bu vesileyle Şimdigezelim bloguna 1000.nci yazımı da yüklemiş oldum. 



Bir ay boyunca her gün bloga bir fotoğraf yükleyip altına küçük bir yorum yazacağım. İlginizi çekerse beklerim.

 




http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...