Hayalet ada Sandy şimdi nerede?

14-15 Eylül 1774 tarihlerinde Kaptan James Cook , Yeni Kaledonya’da ( Avustralya’nın kuzeydoğusunda Fransızlara ait bir bölge) Sandy adasının haritasını çıkardı. Harita 1776 yılında kitap olarak yayınlandı.


1876 yılında balina avlama gemisi Velocity, Sandy adasını gördüğünü seyir defterrine işledi. 1881 ve 1985 yılında Almanya ve İngiltere’de yayınlanan haritalarda da Sandy adası görüldü.  

Sandy adasını bir daha gören olmadı.

Ama ada kitaplarda yaşamaya devam etti.

Bazı deniz kitaplarında adanın ismi yanına VK  (varlığı kuşkulu) notu düşülmeye başlandı.  Sonunda 1974 yılında Fransız Hidrografi  Servisi Sandy adasının olmadığına hükmederek Fransız haritalarından sildi.

Ama herkes silmedi.

Ada kitaplarda ve Google Haritalar servisinde görülüyordu.

Sonunda 2012 yılında Avustralya gemisi Southern Surveyor adanın olması gereken yere geldi, görmeyince o da adayı anti-keşfetti.

Kimsenin görmediği ama kitaplara girmiş hayalet Sandy adası, bir kalem dokunuşuyla geldiği dünyayı yine bir kalem dokunuşuyla terketti.

Ne adalar sevdim, zaten hiç yoktular.

Gezmek lazım bazen, hayalet ada bile olsalar.

 
   

http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...