Tayland Chiang Mai'da Dilek Feneri Festivali



Tayland’ın Chiang Mai şehrinde her sene dilek feneri ( şu yakıp gökyüzüne bırakılanlar) festivali yapılıyor. 2018 yılında 23 Kasım günü kutlanacak olan Yi peng festivalinde ve yılbaşlarında milyonlarca fener gökyüzüne bırakılıyor. Binlerce fenerin havada yükselmesi ve sabaha kadar devam etmesi ortaya çok fotojenik manzaralar çıkarıyor.




Yaktıktan sonra havaya yükselen ve rüzgar nereye yönlendirirse oraya giden bu fenerleri kullanmak bana kalırsa herkese göre değil. İçtikten sonra feneri yakarken arada kendi yakan, ya da fenerin yükelirken yaktığı ateş alan ağacı üfleyerek / elle söndürmeye çalışan insanlara bu kutlamalar sırasında Chiang Mai’de sık rastlıyorsunuz. Fenerler bildiğin tehlikeli.





Yi Peng festivalinin şehir içindeki merkezi Wat Phan Tao tapınağı (yukarıdaki foto oradan). Şenlikler burada Budist rahiplerin dualarıyla başlıyor, ve gece boyunca yakılan fenerlerle devam ediyor.








Şehirde 400 kadar tapınak var, 2 tanesi tahtadan. Dilek feneri festivalinin merkezi Wat Phan Tao
Tapınağı tahta. İyi mi? Binayı Buda koruyor diyorlar ya, bakalım.



Foto Kaynak: https://www.thaizer.com

http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...