88 Futbol Sahası Genişliğindeki Bangkok Chachutak Haftasonu Pazarı

İstisnasız tüm Güneydoğu Asya şehirlerinde haftanın belirli günleri kurulan semt pazarları vardır. Kimileri küçük, kimileri büyük, kimileri de Bangkok'taki Chachutak Haftasonu Pazarı gibi devasa olur. 88 futbol sahası genişliğindeki bu pazar en alışveriş meraklısına bile pes dedirtecek kadar büyük.

    Foto kaynak: Bangkok Turizm

Yaklaşık 8000 tezgahın açıldığı bu pazar şehrin en çok görülmesi gereken ilk on yeri arasına bile girmiş. Semt pazarlarına alışık olan bizlere çok farklı gelmese de özellikle batı Avrupalı pazar görmemiş turistleri ve ucuz alışveriş  peşinde koşan Bangkok'lulara hitap eden bir yer.

 Bu fotoğraflar pazarın dış kısmından, pazarın üstü kapalı kısmı labirent gibi kapalı ve yol araları dar. Bangkok'ta tarihi yer görmekten sıkılanlara değişik bir alternatif olabilir. Pazar hakkındaki "aşırı kalabalık aman dikkatli olun" uyarılarına rağmen biz gittiğimizde ( saat 16:00 civarı) sakin ve rahat yürünür bir haldeydi. Chachutak haftasonu pazarının adında "haftasonu" var ama sadece pazar günleri açık. Hafta sonuna denk gelemeyenler hafta içi Chachutak pazarının hemen yanındaki JJ alışveriş merkezini ziyaret edebilirler, mantık aynı, satıcıların çoğu aynı sadece daha düzenli kapalı bir alandalar.

Pazarın hemen yanında metro hattı var, yükü ağır olanlar içinde taksi fiyatları çok makul
http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...