Hong Kong Akvaryum Balıkları Pazarı'na (Tung Choi) nasıl gidilir? Ne alınır?

Tung Choi caddesi Hong Kong'un meraklısı için ilginç olan yerlerinden biri. Bu caddede ve yakındaki Butte caddesinde süs ve akvaryum balıkları satılıyor. Bu iki cadde özellikle çocukların hoşuna gidiyor. Hemen yakındaki Hong Kong Çiçek pazarı ve Hong Kong Kuş pazarını da aynı gün dolaşırsanız beton ormanında vaha bulmuş gibi olursunuz.


Pazara ulaşmak için Tsuen Wan ya da Kwun Tong metro hattında bir tren binip  Mong Kok ya da Prince Edward istasyonlarında inmeniz yeterli. Pazarda en ucuzundan en pahalısına  hem tatlı su hem de tuzlu su balıkları var. Bölgede kolayca yetişen Japon balıkları, çok satıldıkları  ve müşteriye balığı hızla verip satış yapabilmek için , plastik torbalarda "paketlenmiş" bir şekilde satışı bekliyorlar.



























Basit Japon balıklarında 20 Hong Kong dolarından başlayan fiyatlar tuzlu su balıklarında 1500-2000 Hong Kong dolarına tırmanıyor. Pazarda bunun yanında ev hayvanları da bulmak olası. Hong Kong'da evler küçük olduğunda dar ortamlara uyum sağlayabilen hamster, fare, kertenkele, kedi, tavşan ve küçük boylu köpekler de satışa sunulmuş.

Gelelim bu pazardan ne alınır sorusuna? Türkiye'de satılan akvaryum malzemelerinin çoğu zaten Çin malı, biz de bulamadıklarınızı buradan alabilirsiniz. Bir de kaliteli (ve pahalı) malzeme arayanlar için Japon ve Amerikan malı ürünler de satışta. Malzeme arama derdiniz yoksa iyi bir hava alıp Hong Kong'u değişik bir yanıyla tanımış olursunuz.

http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...