Huzurlu ve Güzel: Bozdağ'dan ve Gölcük'e (Salihli- Ödemiş arası, Manisa-İzmir) Fotoğraflar

Ege bölgesi deyince her ne kadar çoğumuzun aklına denizle ilgili görüntüler gelse de bölgenin dağları da ziyarete değer.  


Manisa'nın Salihli ilçesiyle İzmir'in Ödemiş ilçesi arasındaki sadece 50 km var. Ama iki ilçe arasında 1200 metreye varan yüksekliğiyle Bozdağ yatıyor. Yazları sıcaktan kaçmak isteyen doğaseverlerle dolan Bozdağ, sonbaharda terkedilmiş halde. Huzurlu ve alabildiğine güzel.

 Esnaf yazları 1200 metrenin serin havasına gelen nüfusun getirdiği işten memnun, ama kışları can sıkıntısından şikayetçi ve sitemkar:" Parası olanlar yazlık olsun diye köydeki evleri, tarlaları toparladı. Toprak köylü için pahalı hale geldi, çoğu gçötü. Şimdi köyün kış nüfusu 200'e kadar geriledi" diyor.
Köye 20 dakika mesafede açılan Bozdağ Kayak merkezinin (evet: Ege'de de kayak merkezi var!) kayak pisti ve tesisleri iki kez çığ altında kalmış. Bu sene kayak pistinin yeri değişimiş ve tesis yeniden hizmete açılıyormuş. "Bekli kışın buraya da biraz faydası olur" diye umutlular.

Bozdağ'dan Ödemiş yönünde devam edince 20 dakika mesafede bu kez başka sakin ve güzel bir yer var: Gölcük.
Adı üzerinde göl kıyısına kurulu bu yerleşim merkezi küçücük ve çok güzel. Yazın gelenlerin kalabalıktan şikayet ettiği mekanda sonbahar'da hafta içi hemen hiç ziyaretçi yok.
Göze ziyafet.
Bozdağ ve Gölcük yüksekte olduklarından kışları yollarda buzlanma oluyormuş, gelenlerin tedbirli olması gerekiyor.
Gölcükten çıkıp ödemiş ovasına inişe geçiyoruz.



http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...