Kyoto istasyonunda otomatlı lokantadan yemek alanlar ( ne garip başlık??)

Kyoto istasyonunda bugün (11 Eylül 2016) sıradan bir Japon lokantasından otomat kullanılarak nasıl yemek alındığı gözüme çarptı. Hemen fotoğrafladım.

Japonya malum pahalı-ca bir yer ( Japonlar gibi yerseniz günde 30 -35 TL'ye günde üç öğünü çıkartırsınız, Japonya'da evdeki gibi peynir-et-taze meyve falan ararsanız 200-250 TL az bile gelebilir). Pahalı değil ama pahalı-ca bir yer demem ondan.

Her neyse bir çok Japon restoranı kasiyere para vermeyip masraf kısmak için aşağıdaki yola başvurmuş. Lokantanın önüne üzerinde yemek isimleri ve fotoğrafları olan bir otomat koymuş. Siz otomatta istediğiniz yemekleri seçip parasını ödüyorsunuz. Otomat size ısmarladığınız yemeklerin bir listesini basıp veriyor.

 Bu listeyle sıraya geçiyorsunuz. Mutfakta sizin yemek hazırlanmaya başlanıyor.
 4-5 dakika sonra sıcak yemeğiniz paketlenmiş olarak elinizde.
 İçecek? Hemen yandaki otomattan.

 Başka tür yemek isterseniz?
 Bento adı verilen bu yemek kutuları hem pratik hem uygun fiyatlı. Yukarıda solda gördükleriniz iki kişilik öğle yemeğive yaklaşık 30 TL-35 TL. Tek kişilik öğle yemeğini 8-10 TL ye de satın almak olası.



http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...