Siz Koltuğa Geçer Geçmez Benzini Olmadığını Hatırlayan Taksici/Tuktukçu/Minibüsçü/Otobüsçü'nün Sırrı Ne Ola?

Güneydoğu Asya ve Afrika'da seyahat ederken çok sık başınıza gelebilecek bir durum bu: taksi/otobüs/tuktuk kısacası araç yol kenarında pineklemektedir. Hem de uzun zamandan beri. Siz arabaya binersiniz, tam harkete eder hoooop benzinciye girer. Minibüs dolunca kalkacaktır, sırt çantanızı araca yükler hemen kalkacakmış gibi beklersiniz: 1 saat geçer, 1.5 saat geçer, ıhhh araç dolar ama koridora ayakta yolcu lazımdır. Beklersiniz. 2 saat geçer. Artık arabada her yer doludur, kulak arkanızda bile iki Asya'lı aile oturmaktadır. Araç tam hareket eder. Hoooop benzinciye girer, ve aynı şekilde hınca hınç dolu ama benzini olmayan araçların arkasında kuyruğa girer.

Neden?


İşte olası cevaplar ( üç tane benzin istasyonu eşliğinde):

A) "Asya/Afrika böyle" der, geçerim.

B) Abi adamlar da sermaye mi var? Cidden elinden boğazına yaşıyorlar, ancak minibüste yolculardan para toplayınca benzin alacak paraları oluyor.

C) Araçlar kiralık. 1 litre benzin çok ucuz ama günlük gelir de öyle : 2 dolar falan. Adam yarım litre benzin alıp kiraladığı araca koysa aracı akşama geri verdiğinde yevmiyenin dörtte birini deveye yüklemiş olacak. En iyisi müşterinin gideceği yere kadar benzin almak.

 D) Benzine takmaya değer mi? Daha çok gezmek lazım. 





Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...