Kitaplar, gerçekler ve hayat



ODTÜ'nin efsane hocalarından Prof.Dr.Muhan Soysal bir dersinde de yukarıdaki Picasso tablosunu tepegözle yansıtıp sınıfa gösterir. Ünlü ressamın resimlerini anlamak normal zamanlarda zaten zorken bir de ders konusu olunca öğrenciler iyice afallar. Uzunca bir süre tabloya bomboş bakarlar.

Daha sonra hoca bu ikinci resmi yansıtarak sınıfa gösterir. Bu tablo da ünlü ressam DiegoVelazquez'e ait "Las Meninas"tır. Öğrenciler dikkatli bakınca Picasso'ya ait olan birinci resmin bu son gördükleri resme bir gönderme olduğunu farkederler. Çünkü tabloda kullanılan ögeler aslında aynıdır, sadece iki farklı ressam tarafından yorumlanmıştır.
Sınıfın şaşkınlığı geçtikten sonra Muhan Soysal işte bu efsane hayat dersini verir öğrencilerine : "Hayatta hiç bir şey Meninas resmi kadar belirgin ve net değildir. İş hayatı, gerçekleri size Picasso'nun resmindeki gibi şekil değiştirmiş olarak gösterir. Picasso'nun resmine bakıp Meninas'ı görebilenleriniz başarılı olacak, diğerleri kübik şekillere bakıp yanlış anlamlar çıkartmaktan gerçekleri hiç göremeyecek."

Kaynak: http://onedio.com/haber/bir-sinavda-verilmis-en-efsane-cevap-olan-risk-budur-un-gercek-kahramanlari-681196




Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...