Türk Turistin Peynirsizlikle İmtihanı

Yurtdışında rastladığım Türk turistlerin büyük çoğunluğunun başına peynirsizlik çoktan vurmuş oluyor: " abi kahvaltıda peynir nasıl olmaz? ne biçim ülke? bu kahavaltı mı?..." şeklinde başlayan ve uzun süren şikayetler oluyor.

Dünya nüfusunun yüksek bir yüzdesinde sütün hazmedilmesini sağlayan enzim genetik olarak yok. Bu enzim olmadan süte içenler direkt cırcır oluyor, kusuyor. Kötü yani. Haritada rengi beyaz ve griyle işaretli ülkelerde çok az süt tüketiyor, çünkü süt oranın halkını fena bozuyor.  İsveçlilerin %94'ünde sütün hazmedilmesini sağlayan enzim var ama aynı enzim Çinlilerin sadece %10'unda var. Afrikalıların sadece %25'i mideyi bozmadan süt içebiliyor. Eee bu insanlar süt içemezken neden peynir yapmaya uğraşşın?



Gittiğiniz yerlerde peynir yoksa onun yerini besin olarak tutacak bir şey vardır mutlaka: bakın besin olarak dedim, tad olarak demedim.

Özellikle Asya ve Afrika'da gezerken peynir gözümde tüttüğünde arada bir en lüks marketlerin ( başka yerde satılmaz)  ennnn pahalı rafında ( olmayan malı isteyen dikenine katlanır) gramı neredeyse altın fiyatına satılan iki lokma peynir almışlığım da vardır hani. Ama benden uyarması uzun süre depolanan bu tür peynirler tad olarak iyi de insan da "40 derece sıcaklıkta iki ay depolanıp bozulmayan beyaz peynir tadındaki şeye ne denir?" sorusuna cevap arattırıyor.


Peyniriniz bol, yolunuz açık olsun.


Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...