Seks Dağı: Endonezya'da Evli Kadın ve Erkeklerin Tanımadıkları İnsanlarla Yattığı Garip Bir "Adak" Uygulaması

Dünya'da bir çok farklı din ve inanç var. Ana dinlerin tapınma biçimleri çoğu zaman kendi içinde tutarlı olsa da bazen bu örnekte görüleceği üzere yerel aşırı farklılıklar olabiliyor.

Bugün sözünü edeceğimiz yer, Endonezya'nın Java adasındaki Kemukus dağı. Kemukus dağının adına ilk kez Indonesia etc. ( http://www.amazon.com/Indonesia-Etc-Exploring-Improbable-Nation/dp/0393351270  )  kitabını okurken rastladım. Kitap Endonezya'yı derinlemesine incelemiş, ülke hakkında tek bir kitap okuyacaksanız bu kitabı tavsiye ederim. Herneyse kitabın Endonezya'da Telkinle Tedavi (Faith Healing) bölümünde Kemukus'u okuyunca internette araştırdım. Aaaa kısa bir belgesel bile var. Ama gelenek cidden garip.




Kısa açıklama için Milliyet ve CNNtürk haberinlerine bir göz atalım.  http://www.cnnturk.com/fotogaleri/dunya/endonezyanin-seks-dagi

"Endonezya'nın başkenti Cakarta'nın da bulunduğu Cava Adası'nda "Gunung Kemukus" olarak bilinen bir dağ bulunuyor.

Dünyanın ve Endonezya'nın bu en garip yerlerinden biri olan dağ aynı zamanda "Seks Dağı" olarak da biliniyor.

Burada içlerinde hayat kadınlarından politikacılara kadar binlerce kişinin olduğu topluluk kendilerine iyi şans ve talih getireceğine inandıkları için tanımadıkları insanlarla cinsel ilişkiye giriyor.
Endonezyalılar kökeni 16. yüzyıla kadar dayanan bu ritüelin işe yaraması için her 35 günde bir Seks Dağı'nda arka arkaya yedi kez cinsel ilişkiye girilmesi gerektiğine inanıyor."



Yukarıdaki belgeselde (İngilizce) de bu geleneği uygulayan inançlı kişilerle yapılmış röportajlar yer alıyor.



Çok daha farklı açılardan dünyayı anlayabilmek için gezmek lazım bazen.




Diğer kaynak: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2838843/Welcome-Sex-Mountain-remote-religious-site-people-sex-strangers-bring-good-fortune.html

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/sex-mountain-married-men-housewives-4649914

https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Kemukus

http://www.sbs.com.au/news/dateline/story/sex-mountain

Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...