Yurtdışında Ucuza Telefon ve İnternet Nasıl Kullanılır?

 
 
1) Skype

Guatemela'dan evi arayacağım tuttu. Cep telefonumu elime aldım, ama dur bakalım deyip dakikasını kaç liradan ücretlendirdiklerine baktım. O zamanın kuruyla cep telefonumdan dakikası 4.5 dolara Türkiye'yle konuşabilecektim. Skype'tan ne kadara konuşurum diye kontrol ettim: dakikası 4 cent. Hangisini seçtim sizce?

Siz de yola çıkmadan Skype Out abonesi olursanız, Skype üzerinden konuşarak seyahatteyken telefona çoook azzz bir ücret ödeyebilirsiniz.

Veri konusundaysa eğer her an internet bağlı olmanız gerekmiyorsa kaldığınız yer muhtemelen ucuza ya da bedava bağlantı sağlayacaktır. Ya da bir kafeye oturup günlük eposta işlerinizi halledebilirsiniz.

Ama her an internete bağlı olayım derseniz o zaman,


2) Abonesi olduğunuz telefon şirketinin konuşma/internet paketlerini alacaksınız.

Bazen gerçekten ucuza paketler denk gelebiliyor.   Geçenlerde Avrupa'dan Türkiye'ye konuşmanın paket dışı tarifesi dakikada 5 TL iken, 30 dakikalık paket 17 TL ( 56 kuruş/dk) idi. Kısa bir gezi olduğu için Skype'la uğraşmak yerine paket almayı tercih ettim.

Genel olarak veri ve konuşma için en iyi fiyatı size bu seçenek sağlar:

3) Yerel SIM kart.

Singapur, Endonezya, Tayland gibi ülkelerdeki seçeneğim de bu oldu. SİM kart fiyatı artık bir çok ülkede uygun. Kendi kartınız yerine havaalanından hemen önceden ödemeli bir kart satın alabilirsiniz. Örneğin Endonezya'da 4 GB veri, 60 dakika konuşma, yeni SİM kart her şey dahil 9 dolar civarıydı. Tayland'da da 12 dolar kadar. Döviz kurlarına göre bu fiyatlar oynar ama ekonomik oldukları bir gerçek.

 Yerel SİM kart seçerken ülkedeki en büyük operatörü seçmekte yarar var, dolayısıyla SİM kartı seçmeden önce internette kısa bir araştırma yapın. Satıcının lafına kanmayın ( ben bir kez kandım, kazıklanmak iyi olmuyor). 

Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...