Singapur'un Yemek ve Eğlence Semti Holland Village


Singapur hem ekonomi hem altyapı bakımından çok gelişmiş bir şehir-devlet. Nüfusun çoğunluğunu Çin kökenlilerin oluşturduğu bu ülkede Malay ve Hint azınlığı da var. Ülkedeki uluslararası firmalarda çalışan batılı profesyonellere de gündüzleri iş bölgelerinde geceleri de yabancıların takıldığı eğlence semtlerinde rastlamak mümkün . Singapur'un  Holland Village semti adını eskiden bölgede bulunan yel değirmeninden alıyor, bugünkü simgesi de yel değirmeni.


Holland Village gündüzleri hem ekonomik hem lezzetli yemekler sunan iki yemek merkezi ve kafeleri, geceleriyse canlı müzik yapan barlarıyla tanınıyor.


Singapurlular şehir planlamasını ve gürültü kirliliğini ciddiye aldıklarından ötürü geceleri ses yapabilecek yerlere kolay kolay izin vermiyorlar. Holland Road'ta sadece eğlence ve yemek mekanları olduğu için geceleri canlı müziğe de izin var. Onun için şehirdeki yabancı çalışanların uğrak yerlerinden biri de bu semt.
 


 Gündüzleri bölgede bulunan onlarca kafe ve yemek mekanından bir kaçına uğrayarak vakit geçirebilirsiniz.

Semtte Singapurluların milli sporu olan "alışveriş"i ihmal etmemeleri için iki de küçük alışveriş merkezi var. Boşverin. Sadece serinlemek için girmeye değerler.

Sıcak havada bir şeyler de yiyince insanın uzun uzun yürüyesi gelmiyor, en iyisi kafelerden birinde pervanenin altına kendimizi atalım. Aklımdayken size bir soru: malum ülkede çalışan çok yabancı var, hem Asyalı hem de başka ülkelerden bunların arasından gerçek Singapurluları nasıl tanıyacağız? Kolay. Hava sıcaklığı 30 dereceyi ve nem oranı 90'ları gösterdiğinde üşümemek için hırka, pardesü ve yağmurluk giyen topluluğa gerçek Singapurlu diyebiliriz sanırım. Kahvemizi içerken karşıdaki yemek mekanına öğle yemeğine gelen Singapurluları seyretmeye devam edelim, yahu bunlar cidden üşüyor galiba?
 


Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...