Maldivler'de Tropik Tatil Ne Kadara Çıkar?



     Tropik bir sahilde civarda fazla insanın olmadığı sakin tatil hayal edenler için Maldivler tam biçilmiş kaftan. Hani bir de fiyatın uygun olsa dediğinizi duyar gibiyim. Şimdi doğru Maldivler ucuz değil, ama bir kaç doğru seçim yaparsak maliyetleri oldukça kısabiliriz. İlk baştan başlayalım. Maldivler gecesi 10,000 dolara otel var, şaşkınlıkla bakakalalım, yanına bile uğramayalım. Çoğu insan Maldivler'de otele gecelik 300 dolar civarı ödüyor, onu da hemen geçelim gereği yok. Biz geceliği 30 dolara yerler arıyoruz ve bulacağız da.

Maldivler iki sene kadar önce bazı adaları ilk defa turistlere açtı, daha önceden yerli halkla turistlerin karışmasını istemiyorlardı: adalar şeriata yakın bir İslam anlayışıyla yönetiliyor.  Tatil köylerinde ne yaparsanız yapın sizden para kazandıkları sürece bir şey demiyorlardı ama Maldiv halkını rahat bırakmak şartıyla. Şimdi iki adada halkla beraber ( bazı kısıtlamalara uymak şartıyla: mesela adada içki yasak, her plajdan denize girmek yasak vb)  aynı yerde kalmanız mümkün. Bu ne demek? Konaklama maliyetiniz iki kişilik oda için 60 dolara inebilir demek, çünkü Maafushi'de pansiyon ücretleri bu civarda. Ucuz mu? Pek değil. Ama Maldivler'e göre uygun.

     Maliyeti kısabileceğiniz başka bir alan da adaya geliş. Uçağınızın vaktini ayarlayabilirseniz Maldivlileri taşıyan vapurları kullanarak 3-5 dolara istediğiniz adaya gidebilirsiniz. Yoksa hız motoruyla adaya gitmeniz gerekir ki cebinizde 200 dolarlık bir delik açması olasıdır ( cebinde daha büyük delik isteyenler helikopter ve deniz uçağı da kiralama olanağı var). Diyelim mecbur kaldınız hız motoru tutacaksınız, o zaman diğer yolcularla paylaşın. İllaki adaya gidecek birileri vardır.

   Pahalı yerleri ucuza dolaşmanın en temel kuralı yeterli zamanınız olması. Zamanı olmayanlar mecburen hızlı davranmak için daha çok ödemek zorunda kalıyorlar. Yani zamanı parayla değiş tokuş ediyorlar. Zaman da bir zenginlik ölçütü. Üstelik para basabiliyorsunuz ama zaman öyle değil. Her neyse Maldivler'e hesaplı gezinin kısa hikayesi böyle, keyifli geziler.

 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...