Cengiz Han Heykeli, Ulan Batur


Moğol imparatorluğunun kurucusu Cengiz Han komünist yönetim altındaki Moğolistan'da senelerce kötülenmiş. Moğolistan, Çin ve Rusya baskısından kurtulunca Cengiz Han'ı yeniden hatırlamış: votkadan, yün şapkaya kadar hemen her şeye Cengiz Han adını vermeye başlamışlar, heykellerini dikmişler. Heykellerin sayısı ve heybeti tam yetmemiş olmalı ki başkent Ulan Batur yakınlarına yukarıdaki 40 metrelik çelik heykeli inşa etmişler. Heykelin içi boş ve ziyarete açık, dileyenler heykel kaidesine girip oradan atın başına kadar çıkabiliyorlar. 2008 yılında ziyarete açılan bu heykel Cengiz Han'ın doğum yerine yani doğuya bakıyor, altındaki kaidedeki 36 sutün ise 36 Moğol hanını simgeliyor.


Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...