Japonya'da Sokakta Sigara İçmek Yasak

Yukarıdaki fotoğraf Tokyo, Japonya'dan. Japonya'nın bazı bölgelerinde sokakta sigara içmek yasak, sadece tiryakilere ayrılan yerlerde sigara içebiliyorsunuz. Sokaktaki sigara içme alanları 1-2 km arayla serpiştirilmiş. Diyelim, bir işyerinde çalışıyorsunuz canınız bir sigara çekti: sigara içmek binada yasak, merdiven aralığı, çatı, tuvalette falan içerim demeyin Japonlar kurallara uyuyorlar. Bina dışına çıktınız ama orada da sigara içmek yasak. 1-2 km yürüdünüz, yukarıdaki alanın içinde sigaranızı içtiniz, tamam şimdi geri. İnsana sigarayı bıraktırır bu iş. "Herhalde Japonlar da bunu istiyor olmalı" derseniz orada durun: sokakta sigara yasak ama  lokanta ve kafelerde içmeyenlere yer ayrılmış olması şartıyla sigara serbest. Perhiz ve lahana turşusu?


 Simdigezelim.com'a abone olun, daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgiler posta kutunuza gelsin. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...