Endonezya'da İlginç Cenaze Gelenekleri: merhumu 20 sene gömmeden bekletmek vb gibi.


İlk önce yukarıdaki teyzemin hemen arkasına bakalım. Gördük mü? Evet biz gördük, irkildik. Ama o niye böyle rahat?

Endonezya'nın Sulawesi adası Toraja kabilesine ev sahipliği yapıyor. Kıyıdan yaklaşık 10 saatlik bir otobüs yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Rantepao şehri Toraja'ların en yoğun yaşadığı bölge. Bu fotoğrafı Rantepao civarında motorsikletle dolaşırken çektim. Normalde açıkta göreceğiniz kafatasları sizi irkiltir ama burada normal: Torajalar ölülerini çok uzun süre evlerinde saklıyorlar (bazen 20 seneye kadar), çok şaşalı törenlerle uğurluyorlar. Ama gömmüyorlar. Parası olanlar cesetleri taşlara oyulan kovuklara koyuyor, parası olmayan tahta tabutlara koyup mezarlık olarak belirlenmiş bölgeye bırakıyor. Tabutlar dağılıp iskeletler ortaya çıkınca hiç bir şey yapılmıyor.

Sulawesi'de gelenek böyle, kafataalarını görmüyorlar bile: sadece benim gibi şaşkın turistler teyzemin "bu niye fotoğraf çekiyor ki" diyen sorgulayıcı bakışları altında fotoğraf çekiyor. O kadar.


 Simdigezelim.com'a abone olun, daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgiler posta kutunuza gelsin. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...