Dünya Sake Gününüz Kutlu Olsun


Sake pirinçten yapılan duru renkli hemen hemen kokusuz olan ve  şaraptan biraz daha alkollü bir içki. Japonların milli içkisi sake hem günlük hayatta gevşemek için, hem yemeklerde tad vermek için, hem de dini törenlerde kullanılıyor. Japonya'daki en ünlü sake markalarından bayağı bir kısmı tapınaklarda yapılıyor.

Japonlar geleneksel olarak sake yapımına başlanan 1 Ekim gününü 1978 yılından itibaren milli sake günü olarak kutluyorlar. Son bir kaç yılda bugünü tüm dünyaya yaymak için adını Dünya Sake Günü olarak değiştirmişler, ee bu vesileyle Dünya Sake Gününüz kutlu olsun.

Yukarıdaki fotoğrafta Tokyo'daki ünlü Shinto tapınağı Meiji'nin girişindeki sake fıçıları var: bolluğu ve iyi bir hayatı simgeliyorlar. Yeri gelmişken sake aslında genel bir isim: şaraptan mayalanan her türlü alkollü içkiyi kapsıyor. Japonya'da bir lokantada sake isterseniz, garson sizden hangisini tercih ettiğinizi soracaktır çünkü yüzden fazla sake cinsi var. Bu durumda en fazla tanınan ve sevilen sake cinsi Sochu'yu isteyebilirsiniz. Şerefe ya da Japoncasıyla Kampai!


 Simdigezelim.com'a abone olun, daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgiler posta kutunuza gelsin. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...