Puerto Eden Köyü ( Patagonya, Şili)

Puerto Eden, Şili Patagonya'sında bir balıkçı köyü. Köyde sadece 175 kişi yaşıyor. Sakinlerinin hemen hepsi İspanyollar ülkeye gelmeden önce bölgede yaşayan yerlilerin melez torunları. Köyün geçim kaynağı somon balığı balıkçılığı. Patagonya'nın güney ucuna yakın olması sebebiyle hava serin ve aynı zamanda tüm dünyada en fazla yağmur alan ilk beş yer arasında yer alıyor.

Köye ulaşım sadece denizden sağlanabiliniyor, karayolu ya da havalimanı yok. Denizden ulaşım dediğime de bakmayın haftada bir geçen gemi yarım saat duraklıyor. Hani buna ne kadar ulaşım derseniz artık.

Yerli soyundan hiç bozulmadan gelen sadece yaşlı bir kadın kalmış, diğer yerlilerin hepsi  zamanla ya öldürülmüş ya da zorla başka gruplarla evlendirilmiş.  Onun için pek yabancıları yani vatandaşı oldukları Şilileri ve turistleri sevmiyorlar. Gerçi Şili devleti geçte olsa özür dilemiş ama onlar yalnız kalmayı seçip bu izole köyün dışına çıkmıyorlar. Saygı göstermek lazım. Dört günlük Patagonya fiyordları gemi gezintisinde uğranılan tek liman olunca köyün fotoğraflarını çekmeden de duramadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...