Seyahat sitelerine güvenelim mi? Pek değil

Bangkok son on senedir her sene yapılan turizm araştırmalarına göre dünyada en çok gezilmesi gereken ilk 25 şehir içerisinde yer alıyor. 

Dünyada en çok takip edilen seyahat sitelerinden Tripadvisor Bangkok'u 2014 senesi için yaptığı anketinde de Bangkok'u dünyada en çok gezilmesi gereken 20.nci şehir olarak ilan etmiş.
Peki bu gezilmesi gereken şehirde turistler ennnnn çoook neden hoşlanmış?  Yine Tripadvisor'a dönüp listeyi verelim.


Yukarıdaki listeyi Tripadvisor'dan az önce kopyaladım. Siteye yorum yazan yüzbinlerce turiste göre Bangkok'ta ennnn çok yapılması gereken şey, sıkı durun: macera oyunu oynamak.


 Escape Hunt Experience adındaki bu oyun Bangkok'u ziyaret eden turistler tarafından Bangkok'taki en güzel en ilgi çekici en turistik "eser"e layık bulunmuş. Bir numara.  Haa "Bangkok'a gittiğimde oynayamadım şimdi geri mi gitmem lazım?" diye soranlara bu oyun yakında İstanbul'da da gösterime giriyor. Meraklısına bu oyunu oynayabileceğiniz tüm ülkeler haritada işaretlenmiş.
 
 Tamam'da insana sormazlar mı? Niye bu Bangkok'un en görülesi şeyi, başka bir ülkede gitsem olmuyor mu?

Bangkok'ta yapabileceğiniz ikinci ve üçüncü şeyler klasik: eski eserleri ziyaret. Wat Po ve Wat Arun.

Peki ya dördüncü seçeneğiniz?  Sinemaya gitmek. 

Biletinizi almış, dünyanın bir ucuna uçmuş, para harcamış, otele gitmiş ve sonunda hayallerini kurduğunuz şehre varmışşınız. Şehirde yapabileceğiniz en iyi dördüncü şey sinemaya gitmek mi olmalıdır?

Yüzbinlerin ortak aklıyla oluşturulmuş gezi tavsiye siteleri çoğu zaman size bize uygun bilgi veremiyor.  Diyeceğim o ki, gezi sitelerindeki bilgileri ( bu dahil) okuyun ama fazla takılmayın: alın çantanızı kendiniz keşfedin.  

İyi seyahatler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...