Japonya'da Erişte-Burger: "Ekmek arası erişte" menülere hızlı bir giriş yaptı

Japon mutfağı deyince aklımıza sushi, sashimi gibi balık yemekleri gelir. Malum ada milleti.  Japonlar balık yemekleriyle tanınmalarına rağmen ülkede aslında balıktan çok pirinçli, unlu yemekler tüketiliyor. Hani bizde her yemekte mutlaka ekmek bulunması gibi Japonlarda ya pirinç yiyor ya da erişte ( İngilizcesi noodle).  Japonya'ya yaptığım seyahatlerde öğle yemeklerini olabildiği kadar tabldot almaya çalıştım: daha çok yemeği daha ekonomik sundukları için. Tabldotlarda karşılaştığım ilginç noktalardan biri ( yemeklerin adını bilmemem ve dolayısıyla bir daha aynı yemeği ısmarlama şansımın olmaması dışında) pirincin yanında erişte de veriyor olmalarıydı. Bizdeki karşılığı bulguru, ekmek ve pirinçle yemek olmalı.

Her neyse Japonlar bakmışlar bu tabldot satıyor hızlı yemek restoranlarında da menüye eklemeye başlamışlar. Japonya'da pıtrak gibi her köşe başında rastlayacağınız Lotteria hızlı yemek zinciri ekmek arası erişte burgeri menüsüne eklemiş.

Ekmek arası erişte burgerinizi yemenin üç yolunu da menülere yazmış:

1) Normal burger gibi
2) Önce tüm ekmeği özel sosuna batırarak
3) Burgeri çorbaya katarak


Afiyet olsun.

Gezmek lazım bazen.

Kaynak: http://www.lotteria.jp/news_release/2014/news05090001.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...