Şenlikte olay çıkaranları zorla profesyonel boksörlerle dövüştürdüler


Her sene 13-15 Nisan tarihleri arasında Tayland'da hayat herkes sırıksıklam olana kadar duruyor. Sokağa çıkarsanız donunuza kadar ıslanacaksınız kaçış yok. Bu tarihler arasında ülke Tayland takvimine göre yeni yıla girmeyi ve yazın en sıcak günlerinin geride kalmaya başlamasını su şenlikleriyle kutluyor. (  Geçen sene gittiğim festivalin yazısının devamı şurada: http://www.simdigezelim.com/2013/04/tayland-songkran-su-senlikleri-2013-2557.html?m=0 )



Milyonlarca kişinin katıldığı bu şenliklerde herkes delicesine eğlenmeye çalışıyor, bazıları çok içiyor. Eee haliyle bazı yerlerde güvenlik sorunu çıkıyor.

Tayland'ın kuzeydoğusundaki Buriram şehrinde (ki Buriram Tay dilinde "mutluluk şehri" anlamına geliyor) geçen seneki kutlamalarda çok sorun çıkmış. Bu sene olay çıkaranların vatandaşların mutluluğunu bozmasını istemeyen yerel bir yönetici "olay çıkaranları zorla profesyonel Muay Thai ( Tayland boksu) boksörleriyle dövüştürelim" demiş.  Veeee öneri kabul edilmiş.  Su şenliklerinin açılış konuşmasında olay çıkaranların başına gelecekler ilan edilmiş.

Bu uyarıyı dikkate almayıp şenlikte olay çıkaranları polis gözaltına almış ve sonra hepsine tek bir seçenek vermiş:  "dövüşeceğin profesyonel boksörü seç". 

Aşağıdaki videoda bu dövüşlerden bir kısmı var. Diyebilirim ki Muay Thai boksörleri olay çıkaranlara hiççççç kibar davranmamışlar.

Türkiye'den daha özgürlükçü demokrasisi olan ve daha az yasakçı bir ülkede iseniz ( mesela Uganda, Mozambik, Arnavutluk, Bolivya, Suriye, Tunus vb)  aşağıdaki linkten Youtube'a gidebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=DbPtm2_8p7E

Güneşi balçıkla sıvamaya çalışan ileri demokraside yaşamak durumunda iseniz  buraya tıklayın, yeni bir pencere açılalacak ve videoya gideceksiniz.

Ne dersiniz Buriram'da seneye daha az olay çıkar mı?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...