Yasak Şehir ziyaret etmeye değer mi? ( Pekin, Çin)

Çin'in başkenti Pekin'deki Yasak Şehir ziyaret etmeye değer mi? Uzatmadan fikrimi söyleyeyim: hayır.

Çin deyince akla ilk gelen turistik yerlerden biri ülkenin 500 sene boyunca idare edildiği Yasak Şehir olur.  Yasak şehir imparatorluk zamanında bütün hükümet binalarının toplandığı sur içindeki merkez Pekin'in tam merkezinde bulunuyormuş.

 Artık surlar ve yasak şehrin etrafındaki diğer binalar ayakta değil ama yasak şehrin binaları -en azından görünüşte- iyi korunmuş. 1000 metreye 750 metrelik bir alanda kurulu olan yasak şehrin adı artık "Saray Müzesi". Toplamda 9999 odadan oluşuyor ama boşuna heveslenmeyin odaların %99'u halka kapalı.
Sarayın iç mekanlarının büyük bir kısmı ziyarete kapalı olduğu için geriye sadece dışarıdan görebilecekleriniz kalıyor.  Müzenin isminin aslında "saray bahçesi" olarak değiştirilmesi gerekir.


"Yasak şehrin sadece bahçesinden bile dolaşmak yeter, yine de giderim"  diyenler diğer binlerce Çinliyle beraber içinde en az insan olan fotoğraf çekme yarışması yapabilirler. Pekin'in en popüler turistik mekanı olan yasak şehir açık olduğu her an yerel ziyaretçilerle dolup taşıyor. Ama bahçede görecek çok fazla şey yok, ufak tefek heykel vb gibi eski eşya da taklit: orijinalleri zarar görmesin diye depoya kaldırılmış yerine gıcır gıcır taklitleri konmuş. Ee zaten görecek fazla iç mekan yok, ne anladım ben bu ziyaretten?

Pekin'de fazla vaktiniz varsa Yasak Şehir'e de uğrayın ama  vaktiniz kısaysa sokaklarda yürümek hem daha öğretici hem daha eğlenceli.

 Diyebilirsiniz ki Çince bilmeden Çin'de dolaşmak kolay mı?  Çok kolay denemez,  ama zor değil. Bir sonraki yazıda hiç dil bilmeden Çin'de dolaşmanın püf noktalarına bakacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...