Dünyanın çatısında: Tibet

Tibet. Uzun zamandır gitmek istediğim bir yerdi. Ama 2008 yılında çıkan karışıklıklardan sonra tura katılmayan bir turist olarak gitmenin hemen hemen imkansız olduğu bir yerdi. Taa ki Nisan 2013'e kadar. O tarihten sonra Çin devletinden seyahat izin belgesi almak kaydıyla Tibet'e seyahat etmenin yolu açıldı.  Seyahat izin belgeniz olmadan değil Tibet içinde gezmek, bölgeye gidecek uçağa yada  trene bile binemiyorsunuz ( otobüs halen yasak).

Tibet'e gidebilmek için geziyi çok önceden planladım ve gerekli başvuruları zamanında yaptım. Yine de "Tibet Seyahat İzin Belgesi"ni almam son ana kaldı, onu da bir Tibetli becerdi:Şangrila'da kaldığım hostelin Tibetli sahibi ısrarlı bir şekilde postacıları rahatsız edip sonunda izin belgesinin gelmiş olabileceği postane şubelerini teker teker dolaştı ve postanelerin kapanmasına çok az kala izin belgemi bulup getirdi. İzin almak için o kadar uğraştık, son ana kalınca karın ağrısı çektik: eee ne duruyoruz, o zaman? Tibet bizi bekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...