Çin kalabalık mı?

Çin kalabalık mı? Nereden çıktı o dedidoku?  Sichuan'da sakn sakin denize girenlerin resmine bakıp sonra yazmaya başlayayım.

Tamam ülke nüfusu 1,3 milyar, tamam 5 milyonluk şehre orta boy diyorlar,1 milyonlukları adam yerine koymuyorlar. Ama Çin o kadar büyük bir yer ki hem çok kalabalık yerleri hem de çok boş yerleri var.

Kalabalık yerlerden uzak durup daha sakin yerleri gezsek nasıl olur?  Teoride olur da pratikte zor. Turist olarak ülkenin boş kısımlarında fazla vakit geçirme şansımız ne yazık ki fazla yok, sebebi altyapı yetersizliği değil. Ana sebep yılda 140 milyon Çinlinin tatile çıkması ve en küçük turistik köyleri bile Eminönü meydanına çevirmesi. Çinliler "toplu" tatile çıkma işini ciddiye almışlar, normalde küçük ve sakin olması gereken yerler bile yukarıdaki plaj misali. Çin'in  Yunnan bölgesinin ( sakin olması gereken, ama olmayan küçük şehri) Dali'ye dalıyoruz yarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...