Venezuela'ya gidenler dikkat: ülkede tuvalet kağıdı bitti

Venezuela hükümetinin beceriksizliğiyle ilgili geçen yazımı hatırlıyorsunuzdur, daha üzerinden 3 gün geçmeden hükümetin yeni bir icraatı daha beni mest etti.

Hükümetin fazla para basması sonucu artan fiyatları nasıl kontrol altına alırsınız?

A) Daha fazla para basarak
B) Daha az para basarak
C) Fiyatları zorla sabit tutarak

Normal bir hükümet B şıkkını seçecekken Venezuela hem daha fazla para basma hem de fiyatları zorla sabit tutma yolunu tutmuş. Şöyle ki, ülkedeki marketlerde satılan bazı malların fiyatlarını kanunla sınırlamış.  Tuvalet kağıdı da fiyatı sınırlanan ürünlerden.

Ancak fabrika hammaddeyi ithal ettiği için fiyatı sınırlanamamış, ama satış fiyatı sınırlı. Ve kısa bir zamanda ülkenin tek tuvalet kağıdı fabrikası ürettiği her üründen zarar etmeye başlamış. Ee mantıklı olarak onlarda üretimi kısmışlar, hükümette " dış mihrakların tuvalet kağıdı komplosunu" yenmek için fabrikaya el koymuş.  Bu dış mihraklar yok mu, bu dış mihraklar: kimi ülkede yeşili savunmak isteyenleri kullanıyor, kimi ülkede k.çını silmek isteyenleri.

Her neyse sonucçta bu günlerde Venezuela'da tuvalet kağıdı yok, nadir de olsa satışa sunulan kağıtları hemen bulmak için internette bir site hizmete girmiş. Hani Venezuela'ya giderseniz diye linki veriyorum, bu kıyağımı da unutmayın, işte altın değerinde bilgi sağlayan site:  Tuvalet kağıdım nerede?  http://www.abasteceme.com/index.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...