Peru'nun başkenti Lima: Güney Amerika'daki Son Durağım

Lima'nın başkenti Lima çoğu yolcunun ülkeye girerken ya da ayrılırken sadece zorunluluktan uğradığı bir yer. Şehir 2000'leri başında yükselen bir suç dalgasıyla başetmekte bayağı güçlük çekmiş.  Köyden kente hızla artan göç işşizlik ve fakirliği de peşinden getirmiş. 8.5 milyonluk bu şehir Peru'nun sanayi üretiminin üçte ikisini tek başına karşılıyor. Doğal olarak çevre sorunları ve trafik sıkışıklığı en önemli sorunlarından.Bugün de Lima'nın bir çok bölgesi turistler için tekin değil. Ama keyifli bölgeleri de var: Miraflores ve San Isidro  gibi.


Lima deniz kıyısında çölde kurulu bir şehir. Ekvatora çok yakın olmasına ve çölde kurulu olmasına rağmen denizdeki serin akımtılar sayesinde iklimi şaşırtıcı derecede yumuşak. Miraflores, Lima'nın hali vakti yerinde semtlerinden. Belki bu yüzden belki de şehirde rahat yürünecek en azından bir mahalle olması için Miraflores'a yığmışlar polisleri. Her sokak başında gece gündüz en az bir polis bekliyor. Güvenlik sorunu halledildiği için Lima'lılar akşamları ve haftasonları soluğu Miraflores'te alıyor: denize girenlere, sörf yapanlara, yamaç paraşütçülerine, alışverişe gelenlere ve yemek isteyenlere bol seçenek var.



Lima, ikinci dünya gezimde Güney Amerika turumun son durağı. On aydır dünyayı sizinle bazen hızlı bazen yavaş turluyoruz, artık eve dönme zamanı yaklaşıyor. Ama acele etmeyin iki durağımız daha var: önce Tayland sonra Hindistan.


1 yorum:

  1. evet artik don, ozlettin iyice; aksam cengelkoy'de baliklar benden :)

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...