Torres del Paine Milli Parkı ( Patagonya, Şili)


Şili Patagonya'sının güneyinde Arjantin ve Şili sınırı boyunca Torres del Paine milli parkı yer alıyor. 
Bölgeye bir çok doğaseverin gelmesine yol açan bu park adını aşağıda görülen üç granit zirveden alıyor. Parka gitmek için iki yol var: belediye otobüsüyle gidip parkın yarısını görüp ertesi gün yerinden dönmek ya da günlük tur düzenleyen bir firmayla erkenden yola çıkıp tam gün parkı dolaşmak. Arada pek fiyat farkı olmadığından ve daha çok yeri görme şansı verdiği için günlük tura katılmak daha mantıklı geldi. Şehirde ondan fazla tur firması var, fiyatları aşağı yukarı aynı: 12 saatlik tur yaklaşık 40 USD.

Park şehirden yaklaşık 140 km uzaklıkta. Yolda çalışma olduğu için normalden biraz daha uzun sürüyor.
Parkta bizi dolaştıran rehberin dediğine göre zirveler kendilerini ziyaretçilere nadiren gösteriyorlar, şanşlıyız bugün zirveler çok net gözüküyor: çünkü "biraz" rüzgar var,  saatte 110 km/s kadar. 
Bazı yerlerde dışarıda yürümeyi imkansız hale getiren rüzgar da olmasa manzaraların keyfi daha da iyi çıkacaktı, ama her yerin ayrı özellikleri ve güzellikleri var. Bu bölge de yazları çok rüzgar alıyor. Biz 110km saatle esen rüzgarda uçmamaya çalışırken Puerto Natales'in yerlisi olan rehberimiz "bu hava fena değil aslında, geceye daha da hızlanacak" dediğinde buralarda neden fazla yerleşim yeri olmadığını daha iyi anladım.


Arada yol kenarındaki Guanaca'ların bize eşlik ettiği gezide fazla turiste rastlamıyoruz. Halbuki yaz mevsiminde parkın oldukça kalabalık olabileceği konusunda uyarılmıştık. Belki rüzgarın bu kadar çok esmesi gerçekten şans oldu. Her neyse daha fazla uzatmayayım, sizi Torres del Paine ile başbaşa bırakayım.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...