Puerto Montt ( Şili)


Puerto Montt, Şili'nin göller bölgesinin ( başkent Santiago'nun 1000 km güneyinde)  en büyük kenti. 1800'lerin sonunda Alman göçmenlerin kurduğu şehir uzun süre küçük kalmış. Ancak 1980'lerde somon balığı üretimi artınca önemi kazanmış ve güney Şili'nin en büyük kenti haline gelmiş.

Genel olarak şehirlerin liman bölgeleri diğer yerlerine göre daha az güvenlidir.  Belki etrafta fazla insan olmamasından belki de limanların çektiği insan profilinin farklılığından. Puerto Montt merkezinin yarısından fazlası liman. Hal böyle olunca odaya yerleştikten sonra pansiyonun sahibesinin ilk hareketi eline haritayı alıp bir rota çizmek oldu: "karanlık basınca sadece bu yolda yürü, diğer yerler tekin değil".  Karanlık basınca gitti şehrin %95'i.  Ne yapalım, her zaman keyifli yerlerde gezecek değiliz ya? Bazen karanlık olmadan pamuk prenses gibi eve kaçtığımız yerlerde de bulunmak gerekiyor. Hem bu enlemde bu mevsimde hava ancak saat dokuz gibi tam kararıyor. Yeter. Her ne kadar şehir merkezi fena bir yer olmasa da şehir dışında yapılacak daha çok şey var. Mesela yakındaki gizemli Chiloe adasına gitmek gibi. Öyle yapalım.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...