Şili'den Peru Vizesi Nasıl Alınır?


Güney Amerika'da Türklerden vize isteyen sadece bir ülke var ( Surinam ve Guyana gibi Avrupa devletlerinin eski kolonisi olup görecek bir şey sunmayan ama vize isteyen gereksiz ülkeleri saymıyorum). Benim gibi yola çıkarken Peru vizesi almadıysanız Şili'den nasıl Peru vizesi alabileceğinizi burada anlatacağım. 

Birincisi, doğrudan Peru büyükelçiliği vize bölümüne giderseniz ve vize başvurusu yaparsanız diyorlar ki "üzgünüm, buradan size vize vermemiz imkansız Türkiye'den almanız gerekirdi".  Ama daha öncesinde aşağıda yazanları yaparsanız iki günde vizeniz hazır.

1) Sabah dokuzda Şili'deki Türk elçiliğine gidin. Adresi burada. Yukarıdaki haritada A noktası ( Pedro de Valdivia metro durağının yanı başı)

http://santiago.be.mfa.gov.tr/ContactInfo.aspx  
Adres: Monsenor Sotero Sanz 55/71 Providencia, Santiago Telefon:+56-2-22318952

2) Turist olduğunuzu, Peru vizesi almak için tavsiye mektubu rica ettiğinizi belirtin. Elçilik bu mektubu verip vermemekte serbest, çok yoğunsa uğraşmayabilir, onlara kalmış. Ama neyseki Santiago Elçiliğinde çalışanlar son derece yardımseverler, bu yazıyı 20 dakikada hazırlayıp imzalayıp, damgalayıp bir de üstüne sohbet edip beni Peru elçiliğine gönderdiler.

3) Haritadaki B noktasına yani Peru elçiliğine yürüyün. Saat 9:40 gibi kapıdasınız. Önünüzde 300 kişi falan var. Korkmayın, onlar evrak işlerini takip eden Perulular, sizin gideceğiniz bölüm boş ( gibi).

http://www.conpersantiago.cl/
Consulado General del Perú en Santiago  
Antonio Bellet 444 Oficina 104 Providencia
Açılış saatleri 08:30 - 14:30 hrs.

4) Vize sıra numarasını alın.  Memurun önüne gelince meramınızı alatın ve taze tavsiye mektubunuzu sunun. Akan sular durunca memurun diğer istediği belgeleri yani otel rezervasyonu, uçak bileti, banka kayıtlarını ve illa ki pasaport fotokopinizi ( ya da bunun benzerlerini) memura verin.

5) Memur size "tamam, şimdi başvuru ücretini ödeyebilirsiniz" deyip üzerinizde kayıt numaranız ve adınız olan bir belge versin. Şimdi aynen geri Türk büyükelçiliğinin yanındaki banka şubesinde uzun bir kuyruk sizi bekliyor.

6) Memura bütün belgeleri ve makbuzu bir daha verin. Bir daha baksın. " Tamam, şimdi de fotoğraf çektirin" desin.

7) Fotoğraf çektirmek için sıra numarası alın. Başka bir bankonun önünde bekleyin de bekleyin. Sıra size gelince duvar önünde dijital makina ile fotonuzu çekip parmak izinizi alsınlar. Bitti. Toplamda 6 saat falan sürüyor.

8) Ertesi gün gidip vizenizi alın. 


1 yorum:

  1. http://www.caribbean360.com/index.php/news/ guyana_news/553075.html#axzz1q3s1YWsM


    bu linkte guyananın şubat 2012'den itibaren sınırda 25 usd karşılığı vize vermeye başladığı yazıyor. sizin bu konu ile ilgili bilginiz var mı?

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...