Santiago ( Şili)

Şili'nin başkenti Santiago Güney Amerika'nın en turistik değilse bile en gelişmiş şehri. Şehirde çok akılda kalacak bir yer yok ama genel olarak iyi zaman geçirilecek hoş bir yer.

Bir çok Güney Amerika şehrinde olduğu gibi burada da hayat Plaza da Arma meydanı ( bizdeki Atatürk caddesi gibi her yerde var) çevresinde başlıyor. Meydanda her saat hareket var. Burada biraz halkı seyrettikten sonra yaz güneşinden kaçmak için kuzey doğuya doğru yürüyüp Park Forestal'de vakit geçirebilirsiniz. Özellikle akşamüstleri müzik yapan gençlerle olan dolu olan parkın sonuna kadar yürürseniz bu kez Metropolitan Park'a denk gelirseniz. Parktaki tepeye çıkmak için yürüyebilir ya da tembel gününüzde iseniz teleferiği kullanabilirsiniz.
Hazır Park Forestal'ın sonuna kadar yürümüşken Perı vizesine de başvurabilirsiniz. Güney Amerika'da en hızlı Peru vizesi Şili'den alınabiliniyor.
Şili dünyanın sayılı bakır üreticilerinden. Tarım üretimi de hatıra sayılır büyüklükte. Üstelik ülke iyi yönetiliyor. Bu özellikleri ile bölgesinde çekim merkezi olmayı becerebilmiş bir yer. Ekonominin hızlı performansı inşaatlara yansımış kafayı nereye kaldırsanız bir vinç var. Ülkeye geçen geldiğimde fiyatlar Güney Amerika'nın en pahalısıydı, bu kez ünvanı Arjantin almış.

Ülke yönetiminin yaptığı yeni atılımlardan biri ülkede teknoloji yatırımlarını arttırmak ve girişimcileri çekmek için sermaye ve bilgi desteği vermek olmuş. Şöyle ki bir fikriniz var, uygulayacak paranız yok.Devletin Chile Startup fonu size karşılıksız olarak 40,000 ABD doları veriyor, fikriniz iyiyse yatırımın arkası da geliyor ( başvurru herkese açık koşullar http://startupchile.org/ ).



Bu olanaktan yararlanan Türkler de olmuş, sosyal link sitesi:  http://limk.com/about-limk/.  
Peru vizesini aldıktan sonra buradan ennn güneye kadar ineceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...