Kyoto'nun küçük kardeşi Kanazawa şehri ( Japonya)





Japonya ve turist sözlerini bir arada gördüğümüzde bir sonraki cümle içinde Kyoto ve Tokyo isimlerini duymak kesindir. Japonya'ya gelen yabancı turistlerin ziyaret ettiği başlıca iki şehir Kyoto ve Tokyo'dur. 
Ülkeyi gezen bir turist yerine bir Japona "sence en gezilesi Japon şehri hangisi?" diye sorsanız "Kanazawa" ismi ancak o zaman ortaya çıkar. Eski başkent Kyoto'nun gölgesinde kalan ama görülesi çok yeri olan Kanazawa turist yolunda çıkmaya hazır gezerleri bekliyor.














Ana tren yollarının biraz dışında kaldığı için ulaşması normalden 2-3 saat daha uzun süren Kanazawa bu şekilde yabancı turistlerin dikkatinden kaçabilmiş. Ama bu şehrin turistik bölgelerini dolduran Japon turistleri pek etkilememişe benziyor.

Kanazawa'yı dolaşamaya Japonya'nın en güzel ilk üç bahçesinden biri sayılan Kenroku-en bahçesinden başalayabiliriz. Bahçe sonbahar renklerini görmeye çok uzaklardan gelen Japonlarla dolu. Onun için sabah erkenden ziyaret etmekte fayda var.
Kenroku-en bahçesinin yakınlarında Kanazawa kalesi var. Heybetli görünen kalede de yabancılardan çok Japonlara rastlanılıyor. Kalenin içinde yeraldığı (adı üzerinde) kale parkı da oldukça bakımlı ve geniş bir yer. Park banklarında oturan onlarca yaşlı insana karşılık çok nadir çocuğa rastlanması Japonya'nın sorunlarından birine işaret ediyor.
Kalenin batısında Kanazawa'nın Geyşa bölgesi var. Ülkede Kyoto dışında bu geleneği devam ettiren tek şehir burası. Hediyelik eşya alma yarışındaki Japonları geride bırakarak mahalledeki tapınağın yeraldığı tepeye tırmanıyoruz. Şehrin panoramik görüntüsü aslında diğer Japon şehirlerini andırıyor: yeşil tepelerle çevrili ama tepeler bitince çoğunlukla betondan oluşan bir karmaşa. Kanazawa için bu görüntü biraz aldatıcı.
Şehirdeki dere boyları  zevkli binalar ve güzel bakılmış parklarla dolu. Ve bayağı da dere var. Kalenin doğusuna yarım saat kadar yürürsek bu kez eski Samuray mahallesine geliyoruz.  Bu mahalle, kanal boyundaki yüze yakın küçük lokanta sayesinde akşam saatlerinde hareketlenmeye başlıyor.

Kanazawa, Japonya'nn batı kıyısında yer alıyor. Bir yanında Çin denizi bir yanında Japonya alpleri var. Yerinden dolayı da yazları ve baharları oldukça çok yağmur, kışları da kar alıyor. Kışın birçok işletme kapandığı için ziyaret etmek için başka zamanların tercih edilmesi tavsiye ediliyor.

Ee o kadar Kyoto dedik, buradan da Kyoto'ya geçelim en iyisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...