Japonlar Ne İster?

Japonya'da bazı tapınaklarda dilek köşeleri dikkatinizi çeker. Bir dileğiniz varsa tapınağın mağazasına gider dilek tahtasından satın alır ( küçük tahta parçalarına artık ne verirseniz verin), parasını öder sonra dileğinizi bu tahtaya yazarsınız (Bu dilek tahtaları da ucuz şeyler değil hani, ne de olsa tapınağın bakımı için kullanılıyorlar ve Japonya pahalı bir yer). Tahtaya dileğinizi yazdıktan sonra dilekler için ayrılmış bölüme asarsınız. Japonlara göre tapınağa adını veren tanrı güçlüyse ve iyi bir inanansanız isteğiniz gerçekleşir. Bizdeki ağaca çaput bağlamanın daha organize hali yani.

Diyelim Edebiyat tanrısı tapınağına gittiniz ( evet, Kyoto'da böyle bir yer var), küçük tahtalara yazılmış bir sürü sınavda başarılı olma dileğiyle karşılaşırsınız.
Nara'daki bu tapınaktakilerin ne istediği sizce açık değil mi?

Hah bunu anladık. Gelin bir de yakındaki küçük bir tapınağa uğrayalım. Japoncam olmadığı için tapınağın hangi tanrıya adandığını anlayamadım. Ama ne istedikleri hakkında bir fikrim oldu.

Siz ne dersiniz?

Bu Japonlar?
Ne ister?
Japonca bilen biri beni aydınlatırsa sevinirim, yoksa resimlerden anladığımla kalacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...