Otaru şehri ( Hokkaido adası, Japonya)


Otaru şehri Sapporo'ya trenle 45 dakika uzaklıkta 130,000 nüfuslu sakin bir yer. Ünlü olmasının iki sebebi var, biri resimlerini gördüğünüz kanal. Hani bazı şeyler vardır, turist olarak gittiğinizde tam anlayamazsınız: "acaba neden böyle yapıyorlar?" deyip dolanıp durursunuz.
İşte bu kanal tam öyle bir şey. Sapporo'da elime aldığım tüm turizm broşürlerinde "mutlaka gidib, ahh ne güzel kanal pek güzel valla gidin" türü yazılar vardı. Gidince baktım bir sürü Japon çağrıya uymuş kanalın çevresini doldurmuş. Deli gibi hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Kanal bir baktım iki baktım, bildiğin su kanalı işte. Niye önünde bu kadar fotoğraf çektiren var? Tarihini okudum, yine yok bir şey. Anlamaktan vazgeçtim ben de fotoğraflarını çektim.
Şehrin ikinci ünlü olma sebebiyse yemek: suşi ( özetle çiğ balık ve pirincin uyumlu bir karışımı) . Bölgenin soğuk su akıntıları özellikle bol balık barındırıyormuş. Balığın taze olduğu yerde tabi balık yemeği de taze ve güel oluyor. Şehrin  "Sushiyadori" ( suşicilercaddesi  anlamına geliyor) caddesinde yanyana sıralanmış dükkanlarda balık yemekleri lezzetli görünse de cepte koca bir delik  açaak kadar pahalı. Belki fiyatlar kışın balık bollaşınca normale düşüyordur. Ama o zaman gelmek biraz sıkıntılı olabilir: Aralık-Mart ayları arasında Otaru'da yerdeki kar kalınlığı 160 santimmiş.

"Şehrin methedilen iki özelliği de fos çıktı, her gezdiğim yeri beğenecek değilim ya" yanyana dizilmiş müzik kutusu satan dükkanlar görüp birine daldım. Her türlü klasik melodinin ve yeni pop şarkılarının müzik kutularını yapmışlar. İlk önce sevdiğiniz müziği seçiyorsunuz, sonra konulmasını istediğiniz kutuyu. Siz beklerken monte edip veriyorlar, Otaru'da en azından bir ilginç iş kolu var.

Otaru'dan, Hokkaido adasının en güney ucundaki Hakodate şehrine geçiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...