Manyara Gölü, Arusha yakınları, Tanzanya




Kuzey Tanzanya'daki Manyara Gölü Milli Parkı 650 km2 lik alanıyla parklar arasında bir cüce ama bu açığını barındırdığı hayvan sayısı bakımında bir dev olmasıyla kapatıyor.

Parkın alanı küçük olmasına rağmen 11 ayrı ekosistemi ve tabi bunlara ait hayvanları içinde barındırıyor ve Tanzanya'da metrekare başı en fazla canlıya rastlayabileceğiniz yerlerin başında yer alıyor.

Parkın bir yanı İsrail'den başlayıp yaklaşık 7000 km devam eden Rift vadisinin kenarına denk geliyor. Hayvanlar bu yüksek engeli aşmak yerine kenar boyunca doğu batı yönünde gçö etmeyi tercih ediyorlar, bu da onların hareket kabiliyetini kısıtlıyor zira o yönlerde insan yerleşimleri var. Manyara Milli Parkı'nda bu kadar çok canlı olmasının sebeplerinde biri de bu.

Parkın girişinde yüzlerce ayrı kuşun olduğu ağaçlar sizi karşılıyor sonra yol boyunca size maymun sürüleri eşlik ediyor. Neleri göreceğiniz anlatmak yerine bırakayım fotoğraflar anlatsın.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...