Kuzey Tayland'dan Laos'a Tekneyle Geçiş ( Chiang Khong-Huay Xai sınır kapıları)

 Kuzey Tayland'ın Laos sınır kapısı diğerlerinden biraz farklı: iki ülke arasında karasal bir bağlantı yok. Yukarıda gördüğünüz Tayland sınır kapısından ülkeden çıkmıştır damgasını pasaportunuza bastırıp gümrük binasının yanında bekleyen teknelerden birine zıplıyorsunuz.
 Tekneler 10 kişilik kadar, sınır ticareti yapan Taylandlılar ve Laoslular tarafından hemen dolduruluyor.
 Mekong nehrinin öteki yakasında da Laos gümrüğü var. Gümrüğün bir kısmı şimdiden sular altında kalmış. Mekong zaman zaman yükselip etrafını basabiliyor. Ağustos sonlarında normalden 16 metre kadar yükselmiş durumda.
İki metre daha yükselirse bayağı bir alan sel tehlikesine maruz kalacak demektir. Laos gümrüğünde memurlar yemeğe gitmişler, çık dolaş geri gel karışan yok. Geri gelince ikiletmeden hızlıca herkesin işlemlerini bitiriyorlar.  Buradan güneye doğru ineceğiz ama Laos'ta yollar pek iyi değildir hele yağmur mevsiminde pek yavaş olabilirler, malum yol kayması vb. Mekong üzerinden iki gün tekneyle yolculuk ederek Luang Prabang'a iniyoruz, akşamdan yemek için bir şeyler hazırlatmayı unutmayın teknede fazla bir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...