Dar Es Salaam ( Tanzanya)



Bazı kentler vardır siz de izler bırakır, bazılarıysa bir zaman sonra bulanıklaşır aklınızda kalmaz. Dar Es Salaam hızla aklınızdan çıkmaya aday kentler arasında. Şehir Tanzanya'nın ekonomik başkenti olmasına rağmen gezenlere fazla bir şey sunmuyor. Merkezdeki bir kaç cadde, sahildeki eski koloni binaların olduğu cadde ve şehir dışındaki bir iki kumsal dışında görülecek fazla bir şey yok. Diğer Tanzanya şehirlerine göre oldukça çok sayıda değişik mutfaklara ait lokantalar var. Dar Es Salaam'ın gelişmiş yüzünü görmek için merkezde Holiday Inn'den başlayıp deniz kıyısına kadar uzanan bölgede yürüyebilir ya da ters yönde on dakika kadar yürüyerek Kariokoo'da orta ve alt tabakanın yaşadığı mahallelerde turlayabilirsiniz.


Dar Es Salaam ya da Tanzanyalıların deyeimiyle “Dar” diğer Tanzanya şehirlerine göre gelişmiş olmasına rağmen halen evlerin %80'nin de şehir suyu yok ve elektrik kesintileri düzenli bir olarak devam ediyor.  Azıcık büyüyen hemen her Afrika kentinde trafik önemli sorunlardan biri haline geliveriyor. Dar'da son senelede fena büyümediği ve Tanzanya'da faaliyet gösteren belli başlı yerel firmaların ve hemen bütün yabancı firmaların merkezi burada olduğu için iş çıkışlarında  hatırı sayılır bir trafik sıkışıklığı var.

Dar Es Salaam Afrika'nın en güvenli yerlerinden biri, gündüzleri şehrin hemen her yerinde sorunsuz ca dolaşabilirsiniz yine de geceleri dikkatli olmakta ve sokaklarda yalnız yürümek yerine taksi kullanmakta yarar var.

Buradan kuzey Tanzanya'ya, Manyara gölüne geçiyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...