Ranomafana Yağmur Ormanlarında Lemur Peşinde

Lemur, Madagaskar'a özgü bir memeli türü. Her ne kadar maymuna benzese de onlardan ayrı evrildiği için ayrı bir familyadan ve çok farklı özellikleri var.
Lemur'lar Madagaskar'a özgü canlılar. Adada 100'den fazla lemur cisnsi yaşıyor. Büyüklükleri 30 gramdan 9 kiloya kadar değişen lemurlar Madagaskar'da koruma altına alınmış.

Ranomafana yağmur ormanlarında yaşayan türlerini görbilmek için orman içinde bayağı bir taban tepmemiz gerekti. Ormanda ağaç bol, lemur sayılı olunca görmesi de fotoğraf çekmesi de zahmetli oluyor. Dört saat uğraş uğraş ancak sırtını gösterdi lemurlar. Neyseki daha uğrayacak 2 milli parkımız daha var, onlarda daha çok görmeyi umut ederek köye geri yollanıyoruz.








Madem tam cepheden lemur fotoğrafı çekemedim, onu yerine bana poz veren yaprak ayaklı gekko ve aşağıdaki meraklı gelincikle idare edelim. Sırada Anja Lemur Rezervi var, orada lemurlara yakından bakacağız: adı üzerinde rezerv.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...