Manakara ( Doğu Madagaskar)

 FCE demiryolunun ucunda deniz kıyısındaki Manakara kenti bu gezinin hoş sürprizlerinden.
 Hakkında fazla bir bilgi bulunmayan bu 35000 kişilik küçük şehrin  güzel sokaklarında dolaşırken  "nerede bu insanlar?" sorusu hep aklımda.
 Manakara, iki kesimden oluşuyor: deniz kenarındaki eski ve şatafatlı binaların bulunduğu kesim ile Pangalanes kanalının diğer yanında yeni kurulan ve bir şeye benzemeyen binaların olduğu yeni şehir.
 Tahmin edeceğiniz üzere Fransızlar Madagaskar'ı yönetmeye başlayınca Manakara'ya da el atmışlar ve deniz kenarındaki güzel bölgeye yerellerin yerleşmesini yasaklamışlar. Yerel halk içeride kurulan yeni şehre taşınmış.
 Eski şehrin olduğu bölgeye ise koloni yönetim binaları ve konaklar kondurmuşlar. Sömürge yönetimi bitince Fransızların boşallttığı koloni binalarına Madagaskar hükümet birimleri yerleşmiş. Şehrin mahkemesi, bankaları, devlet kurumları hep deniz manzaralı havalı binalarda.
 Manakara nehrinin denizle birleştiği deltanın kenarları Pazar akşamları eğlenmeye gelen halkla doluyor.
 Onun dışında gayet sakin ve doğaya yakın bir mekan. Manakara'da akşamüstleri yapılabilecek en şeylerden biri nehir kenarındaki lokantalardan birine kurulup balıkçıları seyretmek. Balıkçıların ağlarını toplarken ve atarken balıkları korkutmamak için en ufak bir ses çıkarmadan işlerini zerafetle yapmaları ve akşam yemek hazırlığında geçen aileleri gözlemek gerçekten keyifli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...