Andisabe Milli Parkı ( Doğu Madagaskar)

Andisabe Milli parkı başkent Tana'ya sadece 170 km uzaklıkta olduğu için en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Park hem barındırdığı hayvanlar bakımından hem de genel görünümü itibarıyla gezmesi en keyifli olan parklardan biri.


Andisabe köyünün yakınında Çin asıllı Madagaskarlı bir ailenin işlettiği Fe'oly Ala ( ormanın türküsü anlamına geliyormuş) bungalowları yağmur ormanının tam sınırında.

Tabi ormandaki hayvanların tapu, sınır gibi kavramları olmadığı için zaman zaman otelin bahçesinde de dolaştıkları oluyor.
Lemur görmek isteyenler için olduğu gibi yağmur ormanında dolaşmak isteyenler içinde Andisabe güzel fırsatlar sunuyor. Yalnız iki hatırlatma yapayım.
Güney yarımkürede kış mevsiminin yaşandığı Temmuz-Ağustos aylarında sıcaklık sıfırlara doğru yaklaşıyor. Bir de üzerine bungalowda kalıyorsanız, geceleyin tam siper yatmak şart oluyor. İkincisi yağmur sonrası sülüklere dikkat.
Andisabe Madagaskar'daki son durağımız, bundan sonra başkent Tana'ya dönüp oradan Komor adalarına geçeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...