Ambalavao ( Orta Madagaskar)

Ambalavao, orta Madagaskar'da kendi halinde bir kasaba. Dün bu kasaba yakınındaki lemur parkını anlattım ama kasabayı da atlamayayım.


Ülke Fransanın sönürgesiyken inşa edilen binalar halen ana caddenin büyük bir kısmın oluşturuyor. Ülkenin ikinci büyük hayvan pazarına sahiplik eden kasabanın bu özelliğini halk pazarı kısmına girdiğinizde açık havada soğutma olmadan satılan etlerin çokluğundan anlayabilirsiniz. Etin kilosu sadece 4 TL. Gel de yeme.
Kasabanın ana caddesinde dikkat çekenlerden biri de içki satılan mekanların çokluğu ve tabi sarhoşlar. Madagaskar şeker kamışından yapılan ve 40 derece alkol içeren "rom" içkisinin çok tüketildiği bir yer. 35 cc lik bir şişe rom sadece 3 TL olunca Madagaskarlıların bazıları işin tadını kaçırmış: caddelerde gündüz vakti kusanlar ve kaldırımlarda işeyenler sık rastlanılan görüntülerden.


Yukarıdaki yer akşamları video gösterimi yapan bir yer: minik sinema mı demeli? Ve tabi içki servisi var.

Akşamüstü halkın en rağbet ettiği eğlence ise gezici lunapark.


Ülkede elektrik her bölgeye ulaşamadığı için lunaparkların elektrikle çalışması pek mümkün değil, jeneratör pahalı bir şey. Bakın Madagaskarlı lunapark işletmecisi ne çözüm bulmuş: herşey tamamıyla mekanik ve elle çevriliyor.

Ambalavao'dan kuzeye Andisabe'ye doğru yola çıkıyoruz, burada ulaşım aceleye gelmez 550 kilometreyi 2 günde ancak alacağız. Aceleye mahal yok, Madagaskar'dayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...