Seyşeller

Seyşeller adını 1970'lerde turizmle duyurmaya başlayan Hint Okyanusunda küçük bir ada devleti.

Afrika anakaraya 1500 km mesafede olan bu adalar topluluğunda her ne kadar 115 ada olsa da sadece 86 bin kişi yaşıyor.


Nüfusun çoğu Mahe ve Praslin adalarına yığılmış. Diğer adalar ya boş ya da pahalı ultra lüks tatil köyleriyle dolu. 
Türkiye'nin yaz mevsimini yaşadığı bu günlerde Seyşeller yağışsız mevsime ve biraz da serin mevsime giriyor. Bütün yıl 24-32 derece bandında oynayan hava sıcaklığı mevsimleri ayırmak için kullanışlı olmadığı için "yağışlı - yağışsız" mevsim deyip geçiveriyorlar.


Ülke adını" lüks tati" le yapmış olsa bile adada mantıklı fiyatlarda kalacak yer ve yemek bulmak olası. Neden mi? Çoğu "tatil cenneti"nde görülen ucuz işgücü - yabancı yatırımcı durumu burada da görülüyor. Açıklayayım. Adanın fazla bir üretimi yok, uluslararası piyasada en çok para yapabilecek ürünü turizm.
Turizm yatırımları da ucuz değil, hele okyanusun ortasında bir yere yatırım yapacaksanız paranızı çabuk geri almak istersiniz. İşte bu durumda Seyşellerin yabancı yatırımcıya sunabileceği avantajlardan biri daha ortaya çıkıyor: ucuz işgücü. Ülkede kişi başı düşen gelir yüksek gözükse de (24000 dolar), ortalama bir Seyşelli pek varlıklı değil, hatta Şeysellerde asgari ücret Türkiye ayarında ( 325 Euro).İşte bundan dolayı tatilde Seyşellilerin takıldığı mekanlarda yemek yerseniz bütçenize iyi geliyor.




















Kalacak yer olarakta benim yaptığım gibi adanın Batı kıyısındaki pansiyonlardan birini seçin. Beau Vallon kumsalında yanyana sıralanan pansiyonlar pek ucuz olmasa da fiyatları uçuk değil. Buradaki tek püf noktası pansiyonu daha önceden bulup rezervasyon onayınızı basmanız ve onunla Seyşeller gümrüğüne gelmeniz.













Gümrüğe geldiğinizde sizden dönüş biletinizi ve kalacak yer rezervasyonunu soruyorlar.  Adada kumsalda vakit geçirmek dışında başkent Victoria'da biraz dolanabilirsiniz. Ama o da fazla uzun sürmez, ada küçük dediğim gibi. Taksi fiyatları tatil köylerine giden turistlere göre ayarlanmış, ateş pahası. Mümküm olduğunca otobüs kullanmakta fayda var. Adanın her tarafına sık sık belediye otobüsleri kalkıyor, ödemeyi otobüse binerken şoföre yapıyorsunuz.  Yolculuk başına yaklaşık 60 kuruş tutuyor.

Ada mutfağı Fransız, Afrika, Hint, Çin ve İngiliz etkileri altında kaldığı için oldukça zengin. Seyşeller özellikle balığın en tazesini en çok pişirme seçeneği ile yiyebileceğiniz yerlerden biri.

 Kısa bir Seyşeller gezisinden sonra yine güneye inmeye devam ediyoruz. Hadi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...