Japonların Tuvalet Tanrısı Ne Yapar?

Japonya hakkında fazla bilinmeyen gerçekler yaz yaz bitmiyor. Bugün sıra Japon tuvalet tanrısı  "Kawama Kami"'de.

Japonlar tuvaletlerde "Kawama Kami"' adlı tanrının yaşadığına bugünde inanıyor. İnanışlarına göre "Kawama Kami"' yaşlı ve kör bir adam. Tuvalette elinde bir mızrakla nöbet tutuyor. "Kawama Kami"' kötü bir tanrı değil, ona iyi davrananları hastalıklardan koruyor, hem çocuklarının hem de tarım ürünlerinin çok olmasını sağlıyor. Japon köylerinde her yıl tuvalet bayramında tuvaletlerin önünde pirinç yeme geleneği de bu inanışın bir devamı: köylüler yiyecek bolluğundan duyulan minnettarlıklarını onlara bunu sağlayan tuvalet tanrısına gösteriyorlar.

Peki tuvalet tanrısı  nasıl memnun edilir?

Tuvaleti temiz tutarak elbette! Japon evlerinde -batılıların tersine- aynen bizde olduğu gibi terlikle dolaşıyorsunuz .Hatta  bazı oteller ve lokantalarda içeri giren müşterilerinden terliklerini çıkarmalarını istiyor. Evde gezmekte kullandığınız terliği tuvalete girerken kullanmanız hoş karşılanmıyor, evde onun için bir terlik daha var.



Tipik bir Japon tuvaleti bizim alaturkalar gibi, ancak kullanımı için yüzünüz borulara dönük oturuyorsunuz ki sıvı sıçramasın.  Teknolojiyi seven Japonlar elbette tuvalete de el atmışlar.


Yeni alafranga tip Japon tuvaletlerinde siz işinizi bitirdikten sonra cihaz suyla kirlenen bölgenizi yıkıyor. Sonra da kurutuyor. Tuvalet çok fonksiyonlu olduğu için yanında kumandası ile birlikte monte ediliyor.  Tüm bu temizlik Japon Tuvalet Tanrısını memnun etmek için.
















Türkiye'deki umumi tuvaletlere bakıyorum da, "Kawama Kami" bizi de ziyaret etse mi acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...