Azerbaycan'a nasil gidilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir?



Vize
 
Azerbaycan Türklere vize uyguluyor, biz Azerilerden istemiyoruz. Buna karşın Azerbaycan  Ruslara, Ukraynalılara, Belarus’a vb bir sürü millete vize uygulamıyor. Kardeş kazığı bu mudur?

Azerbaycan’a havayolu ile giderseniz havalanında vize alabilirsiniz. Uçaktan çıkınca vize kuruğuna girmeden önce pasaport kontrolüne gidiyorsunuz. Pasaportuz damgalanınca geri dönüp form dolduruyorsunuz. Sonra 2 vesikalık fotoğraf ve 10 dolar karşılığı vizenizi alıyorsunuz.

Karadan girmeniz gerekiyorsa ya Türkiye’de vizenizi alacaksınız ya da Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te sabah başvurup öğleden sonra saat dörtte vizenizi teslim alıyorsunuz.


*******************************************************************************

Gezdiğim 130+ ülkeden seyahat fotoğrafları ve gezi notlarını bu blogda sık sık güncelliyorum. Siz de simdigezelim.com'a üye olan binlerce kişiye katılın ve içeriği kaçırmayın. 


  1. Abonelik için buraya gidiniz. 
  2. Vaktiniz varsa simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.
  3. Hatta "Şaşırmak İçin Gezmeniz Gereken 55 Yer" kitabımı şuradan ücretsiz indirin. 


********************************************************************************Uçak Bileti

THY’nin Bakü’ye günde dört seferi var. Azerbeycan havayollarının da İstanbul’a hergün seferleri var.  Bodrum-Bakü seferleri de başlamış.

Tren
Bakü’den Tiflis’e otobüs, minibus ve tren var. En rahatı yataklı gece treni. 25 Manat karşılığında dört kişilik bir kompartımanda yatarak Tiflis’e varabilirsiniz. Çarşaflar kuru temizleme edildikten sonra açılmayan plastic torbalara konulmu, tren hareket edince görevli getiriyor. Lokanta vagonu var ama zayıf: siz kendi suyunuzu ve yiyeceğinizi getirin.  Tren yolculuğu 16 saat sürüyor. Bunun üç saati sınırda kontrolde geçiyor.

Otobüs
Bakü’den İstanbul-Ankara-Trabzon gibi büyük şehirlere giden bir çok Türk otobüs firması var. Gürcistan’a ve diğer yerlere giden yerel firmalar yavaş ve iyi değil.

Ne zaman gitmeli?
Bakü için Mayıs, Eylül ve Ekim aylarının ideal. Diğer aylarda sıcaklık, nem, rüzgar keyfinizi bozabilir.

Ne kadar harcarim?

Bakü’ye ülkenin petrol parası akıyor ve kendini fiyatlarda belli ediyor. Fiyatlar İstanbul ayarında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...