Trans Kaçkar 1 / 2: Ayder ( Rize), Naletleme geçidi, Yaylalar (Yusufeli-Artvin) yürüyüşü


Kaçkar dağlarını yürüyerek aşan rotalara "Trans Kaçkar" ya da "Kaçkar geçişi" adı veriliyor. Genelde Rize'nin Ayder yaylasından Artvin'in Yaylalar Köyüne geçiliyor. Bu rotayı yapmak için bir çok alternatif var.


Biz Ayder ( Rize), Naletleme geçidi, Yaylalar (Yusufeli-Artvin) yoluyla ilk Trans Kaçkar'ımızı yaptık sonra da Yaylalar ( Yusufeli-Artvin), Baber Geçidi, Ayder ( Rize) yoluyla geri döndük.


Bu yazıda kullandığımız Naletleme geçidi adını sonuna kadar hakkediyor. Dik bir açıyla çıkılan geçidin altında sıcaktan pişerken tepede doludan kaçmak insan bünyesine ters gelen bir şey. Üstelik sıcak, sis, yağmur, dolu, sis, sıcak geçişini 2 saatten az bir zamanda yapıyorsunuz. Yanınızda gerekli malzemeler oldukça sorun değil ama biraz zahmetli bir rota. Yanınızda olması gereken malzemelerin listesi şuradakiyle aynı. 

Rize Ayder'den ayrıldıktan sonra Naletleme geçidine yakın bir yerde bittiği yerde grubumuzu bıraktı. Buradan Artvin'in Yaylalar köyüne varması 8 ila 11 saat arası sürebiliyor. Yaklaşık 20-22 kilometre.

Eğer tercih etmeniz gerekirse Naletleme geçidi yerine blogda anlattığım ikinci rotayı tercih etmenizi öneririm: Yaylalar ( Yusufeli-Artvin), Baber Geçidi, Ayder ( Rize)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...