Muzlu Pancake Yolu






















Sırt çantasıyla yola çıktıysanız ister Güney Amerika'da olun ister Asya'da yabancıların uğradığı her yerde bulabileceğiniz bir yemek var: pancake  ( tavakek??) . Pancake isteğe göre tatlı, aşırı tatlı,çınar şuruplu, reçelli, hamurlu, ballı, tereyağlı olabilen ve doydum hissini hem hızlıca hem ucuza yaratan bir yemek. Pancake'i kimine göre sadece kahvaltıda yenmekte ama çoğu kimse için  kahvaltı/öğlen/akşam yemeği.




Bu yemek batılı gezerlerle öylesine bağdaştırılmış ki sırt çantalıların çok gezdiği bölgelere "Muzlu Pancake Yolu" da denmektedir. "Yabancıların hepsi pancake sever"'den hareket eden işportacılar el arabalarında bile yerel halkın yanından geçmediği bu yemeğin envai türünü yaparlar.

Bir dahaki gezinizde herkesin gezdiği yerleri boş verin, yoldan çıkın, pancake bölgesinden olabildiğince uzağa kaçın. Geziniz biraz daha zahmetli ama çok daha zevkli olacak.

Bundan sonraki 4-5 yazıda alışımışın dışında lezzetlere dalacağız sizinle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...