Tokyo, deprem öncesi

Tokyo: büyük, karışık, hareketli, çok doğulu, çok batılı, modern, geri kalmış... Dışarıdan anlaşılması güç ve imkan varsa mutlaka ziyaret edilmesi gerek bir şehir. Ya da şehir"di", deprem öncesi. Dileyelim ki Japonlar bunu da çabuk ve en az zararla atlatsınlar. Tokyo ile anlatacak çok şey var ama nükleer patlama olasılığı ve tusinami haberleri arasında canım fazla bir şey yazmak istemedi. Kısacık bir Tokyo turu için aşağıya buyurun. 



Asakusa bölgesi ve civarındaki tapınaklar Japonlar için önemli, her an insanla dolup taşıyor. Asakusa'daki Nakamise caddesi "Japonya hediyesi" almak isteyenler için son nokta: burada yoksa başka yerde de yok.
Hafta arası hızlı bir tempoda devam eden şehir hayatı Pazar günü birden yavaşlıyor: sokaktaki araba sayısı azalıyor, metrolar boşalıyor, parklar ve eğlence yerleri doluyor. Şimdi Harajuku semtindeki Yoyogi parkına giriyoruz.

Japonya'da çok sıkı bir manga ( çizgi roman) ve çizgi  film geleneği olduğu malum. Bir kısım Japon sadece okumayı ya da seyretmeyi yeterli bulmayıp sevdikleri karakterlerin görünümüne bürünmeye başlamışlar. "Cosplay" ( costume play ) adı verilen bu akımın takipçilerine  Yoyogi parkında rastlamak mümkün.

Japonlar'ı her an her zaman sakin zannetmeyin, bu eleman gibi olanları da var.

Ya da her zaman birlik ve dayanışma içinde zannetmeyin, aşağıdaki gibi tren istasyonlarında karton kutularda yaşayan ve utançtan toplum içine çıkamayan binlerce evsizi var. 
Madalyonun öteki yüzlü bayağı kirli, ama onu başka zaman bırakalım. Ve Japonlar'ın en yakın zamanda yaraları sarmasını dileyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...