Sigara içene 5 sene hapis cezası

Sigara içme alışkanlığının kökünü kazımak için her ülke tedbir alıyor. Asya'daki Bhutan sigarayı toplum hayatından yok etmek için 5 sene hapis cezası koymaya hazırlanıyor.



Bhutan, dünyanın ilk "sigara içilmeyen ülkesi" olmak  üzere 2005 yılında ülke sınırları içinde sigara içilmesine yasak getirmiş. Sigara müptelalarına ayda 200 sigara limiti getirilip, evinde ya da üzerinde 200'den fazla sigara bulunduranlara "kaçakçılık" suçundan dava açılacağı yasaya bağlanmış.

Şimdilerde ise bu yasayı daha da sertleştirip evlerde köpeklerle tütün araması yapılması ve limitin üzerinde sigara bulunduran sigara tiryakilerinin 5 sene hapis öngörülüyor.

Yasanın çok sert olduğunu söyleyen gazetecilere cevap veren başbakan Jigmi Thinley şöyle demiş: " Sigara, bedeni kanser yapıyor ve manen ruhun da kanseri. Bu bakımdan uyuşturucudan farkı yok, bazı ülkelerde bu tür uyuşturuculara ölüm cezası veriliyor".

Bhutan'a gitmek isteyen gezgin tiryakiler: yanınıza kaç sigara aldığınızı bir kaç kez kontrol etmekte yarar var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...