San Marino'ya nasıl gidilir, nasıl gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanır, nerede kalınır?



Dünyanın en küçük devletlerinden biri olan San Marino’nun tek sınır komşusu İtalya. Her tarafı İtalya tarafından çevrili olduğu halde işgal edilmeden bağımsız kalmayı becerebilmek iyi bir siyasi başarı olsa gerek. Bugün San Marino’nun 30,000’e yaklaşan nüfusunun çoğu bankacılık ve turizmden geçiniyor. Ülke oldukça küçük kısa bir sürede gezilebilir. İtalya’ya gidecekseniz ve biraz boş vaktiniz varsa bir günlüğüne gitmek için San Marino ilginç bir yer olabilir.
Bilgisayarımı düzenlerken 4 sene once ziyaret ettiğim San Marino’nun fotoğraflarına rastladım. Hazır elim değmişken nasıl gidleceği bilgisini de bloğa ekleyeyim dedim.


Vize
San Marino, Turklerden vize istiyor. Ülke Schengen vize bölgesinde olmamasına rağmen sınır kontrolü olmamasından dolayı İtalya’ya girmekte kullandığınız vize ile San Marino’ya girebilirsiniz.
Ulaşım
San Marino’da havalaanı yok. Yakındaki İtalyan şehri Rimini’ye uçak ya da trenle gelip buradan otobüsle San Marino’ya geçebilirsiniz.  Rimini demişken yaz aylarında bu İtalyan şehri çok gürültülü oluyor, yorulmuşsanız ve erken yatmak istiyorsanız boşverin.


Ne zaman gitmeli?

San Marino iklimi genelde ılıman ancak ülkenin denizden yüksekliği 650 metre, kış geceleri soğuk olabilir.





Ne kadar harcarim?
San Marino’nun iki ana gelir kaynağı bankacılık ve turizm. Buna karşın ülkede fazla otel yok ve fiyatlarda bunu yansıtacak kadar yüksek. Genelde ülkeyiz gezmeye gelenler sabah gelip akşam geri gidiyorlar. Eğer akşam kalmazsanız öğlen yemeğine 20-30 Euro kadar öderseniz. Oteller 100 Euro ve yukarısı, hostelde yatak 15 Euro.


Nasıl gezmeli?
Ülkenin büyüklüğü toplam 61km2. Dolayısıyla yavaş yavaş tadını çıkara çıkara gezinki hemen bitmesin.  Turist otobüslerinin indiği meydandan başlayıp şehrin hepsini gezmeniz 1-2 saatinizi alır. Onun dışında biraz manzaranın tadını çıkarıp biraz da hediyelik eşya bakabilirsiniz.




San Marino ile ilgili daha detaylı bir yazı ve bol fotoğraf arıyorsanız bisikletli gezgin Baki Berk Kayalar'ın güzel sitesine de bir uğrayıverin : 
  http://bisikletturlari.blogspot.com/2010/11/italya-turu-3-anlatm-ancona-forli-01.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...