Rio de Janerio, Brezilya: Sadece Manzarası İçin Bile Gidilir


Dün bir arkadaşımla konuşurken siteye hiç Rio yazısı koymadığımı farkettim. İstanbul'un boğazı olması gibi Rio'nun sırtını yasladığı güzel yemyeşil tepeleri, güzel plajları ve harika bir manzarası var. Filmlerde gördüğünüz Rio ya şehrin güneyindeki Copacabana ve İpenama plajlarındaki tatlı hayatı ya da "favela"  denilen gecekondu mahallerindeki zor hayatı anlatıyor, ikisinin pek ortası yok. 


Rio'ya gittiğinizde güvenlik bakımından her an dikkatli olmak zorundasınız, zaten ters bir şey yaparsanız halk hemen sizi uyarıyor ( mesela pahalı bir fotoğraf makinasını sokakta elinize aldığınızda). Geceleri sokakta yürünebilecek yerlerin sayısı oldukça az, kaldığınız yere sorun. Aynı şekilde gece sokaktan taksi çevirmekte pek güvenli değil onu da gittiğiniz yerden rica edin. Güvenliğe dikkat ettiğiniz sürece bu muhteşem manzaralı şehrin zevkini sürmemek için hiçbir sebebiniz yok. 

Rio'da ne mi yapabilirsiniz? Demin yazdığım Copacabana ve İpenama'ya gidebilir  ve oradan şehrin tepeden görünümü için İsa heykelinin ( Cristo Redentor) olduğu tepeye çıkabilirsiniz. Bu tepeden şehrin yüzlerce fotoğrafını çekeceğinize bahse girerim, manzara çok iyi.  Oradan da Şeker Tepesi ( Pão de Açúcar)'ne giderseniz şehrin en görülesi yerlerine uğramış olursunuz.  Futbol meraklıları Maracana stadına gidip iki tur atmadan Rio'da ayrılırlarsa pişman olurlar, oradayken yapmak lazım. Vaktiniz varsa yapabileceğiniz başka bir şey favela turlarından birine katılmak. Ben katılamadım ama gidenler "başka bir dünya, zor hayat, görmek şart" şeklinde olayı özetliyorlar.
 
Güvenliğe dikkat ettiğiniz sürece bu muhteşem manzaralı şehrin zevkini sürmemek için hiçbir sebebiniz yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...